שמן בבישול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/02/2011 | 21:32 | מאת: יוני

האם שמן שמוסיפים בבישול כמו קנולה או שמן זית. אותם ערכים תזונתיים נשארים כמו לפני הבישול או שהשמן נהיה פחות בריא או נהיה רווי? והאם עדיף לבשל למשל ירקות ואטריות בלי שמן בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
25/02/2011 | 11:46 | מאת:

שלום יוני, תהליך החימום בהחלט משנה את הרכבו הכימי של השמן. הוא לא הופך לרווי יותר אלא למחומצן יותר וגם מאבד באופן חלקי את יתרונותיו. כמובן שבישול לרוב מעלה את הטמפ' רק ל-100 מעלות בממוצע כך שזה פחות משמעותי לעומת טיגון.היכן שאפשר לבשל ללא שמן, עדיף מבחינה קלורית. בברכה,דנה