צריכת מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/11/2010 | 11:36 | מאת: דנית

דנה שלום אני נוהגת לצרוך על בסיס יום יומי וקבוע מוצרי חלב רבים. מדי יום אני אוכלת חפיסה שלמה (200 גרם) של גבינת שמנת סימפוניה, כמה פרוסות גבינה צהובה, ארבעה מעדני חלב או יוגורטים ואף מוסיפה הרבה חלב לקפה. האם צריכה זו על בסיס יום יומי הינה מוגזמת לדעתך? שאלה נוספת, ואקדים ואומר מראש שאני מודעת לכך שבמסגרת מצומצמת זו אי אפשר להתייחס לנושא בהרחבה. קראתי מאמרים רבים הקובעים נחרצות כי צריכת מוצרי חלב בכלל, ומוצרי חלב מבקר בפרט, הינם מזיקים מאוד לבריאות. יש אף ספרים שלמים בנושא, כגון "שוטי החלב". כמי שצורכת מוצאי חלב רבים, אני די חוששת. מה דעתך בנושא?

לקריאה נוספת והעמקה
02/11/2010 | 10:03 | מאת:

שלום דנית, להערכתי הכמות מעט גבוהה, לא בגלל שמדובר במוצרי חלב פרה, אלא סה"כ כמות השומן והחלבון גבוהה למדי, ניתן לצמצם, ובעיקר להקפיד על מוצרי חלב עשירים בסידן דלי שומן. לגבי נושא צריכת מוצרי חלב באופן כללי, כרגע מוצרי חלב מוגדרים כמקור המועדף לצריכת סידן על פני כל המזונות האחרים ואין כל הוכחה מדעית שאלו מזיקים לבריאותנו, עפ"י מחקרים מדעיים. אני ממליצה למטופלי לצרוך מוצרי חלב, 3-4 מנות ליממה ( מנה= כוס חלב=גביע יוגורטאו מעדן= 1/4 קוספה גבינה לבנה/קוטג'=פרוסת גבינה צהובה). בברכה,דנה