קקאו וסידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2010 | 20:07 | מאת: רוביק

ד.נ. האם זה נכון שקקאו מזיק יותר מאשר מועיל, משום ששתייתו גורמת לאיבוד סידן? רוביק

לקריאה נוספת והעמקה
08/10/2010 | 14:52 | מאת:

שלום רוביק, קקאו לא מזיק כלל, הוא מכיל הרבה נוגדי חמצון, רק יש לקחת בחשבון את ערכו הקלורי. נכון שיחד עם חלב הוא מוריד ספיגת סידן, אך לא מביא לאיבודו. אני מניחה שיש עוד מקורות לסידן, ולא רק החלב בקקאו, כך שאין בעיה לצרוך במתינות. בברכה,דנה

08/10/2010 | 21:48 | מאת: רוביק

דנה שלום, נקודה אחת בדברייך איננה ברורה. כתבת שקקאו עם חלב (!) מוריד ספיגת סידן. משתמע מזה שקקאו בלי חלב אינו פוגע בספיגת הסידן. האם זו כוונתך? חשבתי שדווקא ההפך נכון - שקקאו אכן פוגע בספיגת סידן, אך שהוספת חלב לקקאו מבטלת את השפעת הקקאו כגורם הפוגע בספיגת סידן. אבקש הבהרתך. בברכה, רוביק בברכה, רוביק

09/10/2010 | 08:49 | מאת: רוביק

דנה שלום, בפורום אחר כתב מנהלו כדלקמן: "כל החומרים הטובים שבקקאו לא נספגים היטב עקב נוכחות חומצה אוקסאלית, קפאין ותיאוברמין". האם זה תואם את הידע הקיים במדעי התזונה? בברכה, רוביק