ספיגת סידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שאלתי לגבי גיל המעבר במיוחד וגם בכלל: האם יש הבדל ברמת או יכולת ספיגת הסידן, בדייסת שיבולת שועל עם חלב לעומת בדייסת סולת עם חלב ? ואם יש הבדל, האם זה קשור לסיבים שיש יותר בשיבולת שועל וזו סיבה לספיגה פחות טובה? או למשהו אחר? שאלה נוספת: למניעת עצירות - האם דייסת שיבולת שועל עוזרת יותר מאשר דייסת סולת ? תודה!
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אהובה, כן בהחלט יש, הסיבים והפיטאטים בשבולת שועל יגבילו מאוד ספיגת סידן.למניעת עצירות, דייסת שבולת שועל יכולה לעזור יותר, בגלל תכולת סיבים תזונתיים גבוהה. בברכה,דנה