קרניטין וליסין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/10/2009 | 15:30 | מאת: אילת

באילו מאכלים יש קרניטין וליסין בכמות גדולה? כמה צריך לצרוך ביום (שלא יהיה יותר מידי בגוף) מכל אחד מהם? האם כשחסר בגוף אז נוצרת בעיה ? אם כן איזה?

29/10/2009 | 13:23 | מאת:

שלום אילת, אין המלצות לגבי צריכת קרניטין, שכן אינו נחשב לנוטריאנט החיוני לנו מהמזון. הכבד והכליות שלנו יודעים לייצרו מחומצות אמינו ליזין ומתיונין הנמצאות בשפע במזון שלנו. רק באנשים עם מחלת כבד וכליה יש סיכוי לחסר. מכאן שגם אין המלצה לצרוך קרניטין מהמזון או מתוספים. מזונות עשירים בקרניטין הינם: בשר בקר, דגים, עוף ומוצרי חלב. ככל שהבשר אדום יותר, כך יש בו יותר קרניטין.בחסר בקרניטין כמובן שיש בעיות כדון בעיה בניצול אנרגיה בשריר, חמצון שומן ועוד. חסר בקרניטין נראה רק בחולי כליה וכבד או באנשים עם מוטציות הקשורות לייצור קרניטין. גם ליזין נמצא בכמות גדולה בבשר, עוף, הודו ודגים ואין המלצה לגבי כמות לצריכתו ואין דות לחסרים בליזין. בברכה,דנה