יוד ובלוטת התריס
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב. אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ומאוזנת ע"י אלטרוקסין. שאלתי נוגעת למוצרי תזונה המכילים יוד. במקורות שונים בהם קראתי על התזונה הראויה במצבי מצאתי התיחסויות סותרות למאכלים עם יוד. מחד נאמר להרבות בהם. מאידך מומלץ להמנע מהם כי הם משבשים אתפעילות הבלוטה. מה שברור לי זה שיש קשר בין מאכלים עם יוד לבלוטה. מה שלא ברור לי: 1.איך משפיעים מאכלים עם יוד על הבלוטה? 2.האם מומלץ להמעיט / להמנע / להרבות במאכלים עם יוד לאנשים הסובלים מהפרעות בפעילות הבלוטה. 3.מהם מאכלים המכילים יוד בכמות כל כך גבוהה שבכלל יכולים להשפיע על תפקוד הבלוטה. תודה דליה
שלום דליה, ההורמון המופרש מבלוטת התריס מקורו ביוד, ומכאן חשיבותו לפעילות הבלוטה. במקרים בהם היה חסר ביוד האנשים והילדים סבלו מפיגור שכלי ופיגור בהתפתחות. הסיבות לתת פעילות בלוטת התריס הן רבות, בעיקר אוטואימוניות, ולכן אין קשר אם אוכלים או לא אוכלים יוד. יש מקרים חריגים בהם זה משנה יותר, בעיקר בעודף פעילות של בלוטת התריס, ולכן במקרה שלך זה לא רלוונטי. לא הייתי מרבה ולא היתיי מפחיתה. הבלבול נובע מחוסר הבנה של אנשים הכותבים בפורומים שונים ובאתרים לא מדעיים. בעיקרון יוד נמצא בעיקר במוצרי ים שונים כולל דגים, אצות, מלח ים, פירות ים ועוד. אין לך שום סיבה להמנע מהם או לצרוך אותם יותר או פחות, לשם כך את נוטלת תרופה לאיזון. בברכה,דנה