טיגון קציצות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/03/2009 | 14:17 | מאת: נועה

שלום, רציתי לדעת מה הערך התזונתי של קציצות מטוגנות. האם בתהליך הטיגון, בגלל הטמפ' הגבוהה של השמן, ערך תזונתי רב של הקציצות הולך לאיבוד? האם זה נחשב לא בריא לאכול קציצות אם הן מטוגנות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
03/03/2009 | 09:22 | מאת:

שלום נועה, אין בעיה עקרונית לאכול קציצות מטוגנות, אך יש לקחת בחשבון את תוספת הקלוריות לטיגון, וכן שבטיגון בטמפ' גבוהות יש עליה בחמצון שומנים אשר אינם מטיבים עם כלי הדם שלנו ומעלים טרשת עורקים. מבחינת המזון עצמו, אין איבוד ממשי של ויטמינים ומינרלים, פרט לאלו הרגישים מעט לחום. בברכה, דנה