אוכל מעושן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/07/2008 | 17:17 | מאת: אליהו

ד.נ. האם טענת תזונאים, שאכילת בשר/דג מעושן הינה גורם מסרטן, מתיישבת עם תוחלת החיים הגבוהה של העם השוודי, שאנשיו אוכלים דגים מעושנים לרוב? אליהו

לקריאה נוספת והעמקה
01/08/2008 | 00:05 | מאת:

שלום אליהו, אני לא יודעת מאיפה המידע המדוייק לגבי העם השוודי ונטיותיו התזונתיות אך לי אין מידע שהם אוכלים יותר בשר מעושן מעמים אחרים ולהזכירך, תוחלת החיים במדינת ישראל היא מהגבוהות בעולם במקום דומה מאוד לשבדיה בזכרים ונמוך במס' חודשים בנשים. שנית, הכל תלוי גם בסוג הדגים שנאכל, וככל הנראה דגים עשירים באומגה 3 "מחפים" על הצריכה המוגברת, לטענתך, של דגים מעושנים. לגבי הבשר המעושן אין לי מידע. כמו כן, תוחלת חיים אינה מושפעת רק מצריכת מזון אלא מגורמים רבים נוספים כגון גנטיקה וסביבה. הטענה כי מזונות מעושנים מעלים גורמים מסרטנים אינה"טענה" של אנשי הבריאות אלא הוכחה מדעית ומצאו כי אוכלוסיות הצורכות מזונות מעובדים ומעושנים אחוז התחלואה הלבבית וסוגי סרטן שונים כגון סרטן במערכת העיכול, גבוה יותר. בברכה, דנה

03/08/2008 | 20:55 | מאת: אליהו

דנה שלום, לשאלתך, המידע שברשותי על צריכת מעושנים בסקנדינביה מבוסס על 2 מקורות, שיש לי יסוד (אף כי לא הוכחה) להסיק מהם: א. ביקוריי במדינות הללו. ב. העובדה שאריזות הסלמון המעושן הנמכרות כאן (לפחות באיזור מגוריי, אך ברשתות ארציות) מיוצרות כולן בסקנדינביה ומיובאות משם. עם זאת, כמובן, אשמח לקבל כל מידע מוסמך אחר בעניין זה, אם נמצא ברשותך, שהרי אינני איש מקצוע בתחום התזונה. לגבי עצם העניין, האם מותר להבין מדברייך שסלמון מעושן (בניגוד למעושנים אחרים) איננו מסרטן, על אף היותו מעושן, משום הכמות הגדולה של אומגה 3 המצויה בו? ולבסוף, אשמח מאוד לעיין בכל מאמר מדעי שהוכיח כי מזונות מעושנים - מסרטנים. אודה לך אם תפני תשומת לבי לשמות המחברים, שמות כתבי העת המדעיים ומועד הפרסום של 2-3 מאמרים כאלה, כדי שאוכל למוצאם. תודה. אליהו