שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/05/2008 | 18:17 | מאת: מיטל

שלום רב יש לי מספר שאלות אשמח אם תענו לכולם בקפידה? האם חטיפים במבה, אפרופו ,בסלי נחשבים לבריאים ואם לא אילו שמות של ממתקים כן בריאים?? וכמה אחוזי שומן יש בממתקים ?? והאם יש שומן מוקשה.? האם ממתקים מלאכותים שיש בהם חומרים מסרטנים ?? והם זה רע לאוכל מהם מיידי פעם?? ואם לא איזה מאכל יכול לעזור לי בדכוי החשק למתוק?? והאם בשתיה "טבעית " יש באמת ויטמין c שרשום שבמיץ 25 אחוז פרי זה מפסיק ויטמין כדי שאם אקח ברזל זה יספג לי ע"י המיץ ? ועד כמה האם בריאים כמו מצים של פריגת שמכלים פרי ...?? והאילו גלידות בריאות.? ואילו יש עד 5 אחוז לכול היותר שומן ?? והאם יש בהם גם שומן טרנס? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/05/2008 | 20:20 | מאת:

שלום מיטל, החטיפים שציינת לא נחשבים למזינים, אך ניתן לאכול מהם מדי פעם. רצוי לחפש חטיפים אפויים עם אחוזי שומן נמוכים, כגון פופקורן שמכינים בבית מגרעינים טבעים.רוב החטיפים הנ"ל מכילים גם שומן רווי וגן שומן מוקשה מסוג טרנס וכן כמויות גדולות של מלח, ולכן רצוי לצרוך מהם כמה שפחות. נכון למידע היום ממתיקים מלאכותיים אינם מסרטנים.אפשר לאכול מהם ולשלבם בתפריט. אין מזון מדכא תאבון שידוע לי. במיץ טבעי קנוי יש ויטמין C מספיק בשביל לקיחה עם תוסף ברזל, רצוי מיץ סחוט טבעי במקום. מיצים לא סחוטים במקום מבחינתי מהווים קלוריות מיותרות ועדיף לצרוך פרי טרי או לסחוט פרי ולצרוך מייד. גלידות לא נחשב למוצר מזין במיוחד אך היום יש גלידות של 2% שומן ואפשר לשלבם בתפריט היומי.ייתכן ויש בהם שומן טרנס אך בכמות קטנה. בברכה, דנה