שאלה לגביי חומוס טחינה ושומן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ידוע שטחינה כמה שזה בריא זה גם מלא שמן. זה בסדר אבל גם ידוע שחומוס מלא שמן. ואת זה אני מנסה להבין, ותגידי לי אם אני אולי טועה, זה בגלל שבחומסידות מוסיפים מלא שמן + טחינה לחומוס בדרך כלל?. אם אני לוקחת גרגרי חומוס ומעבדת אותם במעבד מזון יוצא לי מן ממרח חומוס בלי טיפת שומן . הריי זה שתי דברים שונים, נכון? ודבר אחרון, כמה קלוריות יכול להיות בכף ממרח אגוזים ? תודה
שלום לאחרונה עשיתי בדיקה של ויטמין D והתשובה היתה שאני במינימום של הטווח. מאחר ואני מקבלת ויטמין אלפא D3 באופן קבוע יותר משנה (בגלל נפילה ושבר באגן) ברצוני לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכך שאני לא קולטת מספיק את הויטמין והאם יש דרך להעלות את רמתו, וכמובן האם צריך להעלות את הרמה בגוף לאור זה שאני סובלת מאוסטרופורוזיס) בתודה
שלום רינה, תוסף של ויטמין D צריך להלקח בסביבה שומנית כי זהו ויטמין מסיס שומן. כמו כן ייתכן ואת לא מקבלת מינון מספק. לשם כך עליך לפנות לרופאה המטפלת. בברכה, דנה
שלום עופירה, טחינה עשויה משומשום, שומשום הוא סוג של זרע שבעיקר מכיל שומן ולכן טחינה נחשבת למנת שומן . חומוס טבעי נחשב לקטניה. הוא עשיר בחלבון ופחמימות אך מעט שומן. לכן כאשר טוחנים אותו הוא יבש ולא שמן כמו הטחינה. לחומוס מעובד בחנות או במסעדה מוסיפים גם טחינה וגם שמן וזה נותן לחומוס את מרקמו השומני.ההבדל עומד על סוג השמן שמוסףלחומוס. אם זה שמן זית או קנולה, מה טוב, אך לרוב מוסיפים שמנים פחות איכותיים ואז מתחילה הבעיה. בכף של ממרח אגוזים יש כ- 100 קק"ל לפחות. בברכה,דנה