גלוטן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ערב טוב האם אי סבילות לגלוטן היא גם צליאק או שזה 2 דברים אחרים ? ואם אי סבילות לגלוטן זה לא בהכרח צליאק איך עושים את האבחנה לאי סבילות זו תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אפרת, גלוטן הוא חלבון החיטה וכן קיים בדגנים אחרים כגון שעורה. הבעיה העיקרית עם גלוטן היא אלרגיה לחלבון והאבחנה נעשית במספר דרכים, בין היתר בדיקות דם ואנדוסקופיה שם נלקחת ביופסיה מהמעי. אין הגדרה מדעית של אי סבילות לגלוטן אלא אלרגיה לגלוטן או לחלבון החיטה ובשמו האחר "צליאק". לעיתים ישנם אנשים האוכלים מזונות עם גלוטן ומרגישים אי נוחות לאחריה, אך זו יכולה לנבוע גם מנוכחות סיבים תזונתיים במזונות אלו. אם את חוששת שאת סובלת מבעיה זו פני לייעוץ אצל גסטרואנטרולוג. בברכה, דנה בברכה, דנה