שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/10/2007 | 23:30 | מאת: ליה

שלום דנה קראתי באינטרנט "שומן חד בלתי רווי תורם לבריאותינו בהיבט של העלאת רמות הכולסטרול "הטוב", הורדת רמות הכולסטרול הכללי ו"הרע". הוא עושה זאת בצורה שונה וביעילות גבוהה יותר מהשומן הרב בלתי רווי." א. לא ממש ברור לי שמן זית ושמן קנולה אומגה 3 ו6 הם שומנים חד בלתי רווי או רב בלתי רווי ב. קראתי שגם זיתים, אבוקדו ,שקדים יש הם שומן חד בלתי רווי ? (בד"כ לא ממליצים לאכול זיתים, באיזה שקדים מדובר?) ג. אם השומן הרב בלתי רווי הוא מהצומח איך דגי ים נכנסים לקטגוריה של מן הצומח ד. בכלל לפי הבנתי יש העדפה כלומר רצוי להשתמש בשומן חד בלתי רווי על פני רב בלתי רווי (וכמובן רווי) העדפה זו לא ברורה לי לאור העובדה ששמן קנולה שמן זית אגוזי מלך וזרי פשתן הם שומן רב בלתי רווי מבולבלת

לקריאה נוספת והעמקה
30/10/2007 | 23:40 | מאת:

שלום ליה, שמן זית וקנולה מכילים בעיקר חומצות שומן חד בלתי רוויות. אומגה 3 ואומגה 6 נחשבות לחומצות שומן רב בלתי רוויות. זה אכון נכון, אבוקדו וזיתים ושקדים ואגוזים וטחינה גולמית עשירים בשומן חד בלתי רווי. מדובר בשקדים ואגוזים מכל הסוגים בצורתם הטבעית. אפשר לאכול זיתים אך עדיף שמן זית. שומן רב בלתי רווי נמצא גם בצומח וגם בחי, ולכן אפשר למוצאו גם בדגים. שמן זית וקנולה מכילים בעיקר שומן חד בלתי רווי וכנ"ל לגבי אגוזים. זרעי פשתן מומלצים בגלל תכולת אומגה 3. בברכה, דנה