מרגרינה או שמן בעוגה - לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/05/2002 | 14:46 | מאת: רון

נועה שוב שלום, שאלה נוספת: בהכנת עוגה מבחינת שומן רווי וכולסטרול במה עדיף להשתמש: בשמן או במרגרינה? אם שמן - באיזה שמן תמליצי? האם קנולה הכי פחות מזיק? פרט לסוכר חום, קמח מלא וכמה שפחות ביצים האם יש לך עצות נוספות להפוך את העוגה לפחות מזיקה? שוב תודה, רון.

לרון שוב שלום! ללא היסוס, מבחינה בריאותית השמן עדיף פי כמה! לצערנו, לא תמיד ניתן להשיג איתו אותן תוצאות כמו עם המרגרינה או החמאה מבחינת תכונות הבצק. כאשר שמן לא מתאים וחייבים מוצק, אפשר לנסות את הויקול ("תחליף" למרגרינה בו אין את חומצות השומן טרנס המזיקות אשר קיימות במרגרינה). לגבי סוג השמן - קנולה הוא הכי מומלץ מבחינת הרכב חומצות השומן. נועה

03/05/2002 | 20:54 | מאת: אלי

אסור לחמם ויקול (הוראות היצרן)

מנהלי פורום תזונה קלינית