נשירת שיער לתינוק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/05/2002 | 20:47 | מאת: מעיין

בני בן 9 חודשים ו- 3 שבועות. הוא ניזון בעיקר מהנקה + גרבר פירות מעורבים + יוגורט/גמדים. הוא מסרב לבשר/ ירקות ואף מקיא אם אנו מנסים לתת לו. (אני איתו כך שההנקה זמינה לו כל היום) כשהיה קטן הייתה לו קליפה (קשקשים) על הראש, טיפלנו בכך בשמן וזה כמעט עבר לחלוטין ואז השיער החל לצמוח באופן מהיר יחסית. אני לוקחת ברזל, ויטמין לאשה מניקה וכן ויטמינים C , E , B12*2 טבליות (1000 מ"ג). לאחרונה לא לקחתי אותם באופן מסודר. לאחרונה החלה נשירת שיער מהצד הימני למעלה, ואף נהייתה שם קרחת, יש שם מעט קשקשים. אנו מאוד מודאגים, ממה נובעת נשירת השיער? תזונה? האם הויטמינים שאני לוקחת (לא ע"ס בדיקות דם) טובים להנקה? האם יש צורך ללכת ערב נשירת השיער לרופא הילדים שלו? תודה!!!

מעין שלום! אפילו שאיני מומחית לעור ושיער... קשה להאמין שנשירת השיער נובעת מחוסר תזונתי אצל תינוקך. אם כך היה, הייתם רואים נשירה שהיא אחידה מכל חלקי הראש. כאשר היא מתרכזת באזור אחד, סביר להניח שזו בעיה מקומית כמו גירוי במקום או שכיבה ממושכת על אותו צד. לשם הביטחון אתם תמיד יכולים לגשת לרופא, או אפילו לשאול את רופאי הילדים בפורום שלהם באתר זה, לדעתם. חשוב לי להדגיש שחלב אם כמעט תמיד אינו נפגע מבחינת הרכבו התזונתי, הוא יכיל כל מה שהתינוק צריך. המאגרים לכך הם גוף האישה, מרכיב חסר יבוא ממאגריה (למשל אם חסר סידן, יתרחש פירוק עצם אצל האם). מכאן חשיבות תזונתה של האם המניקה, שלא יגרם לה נזק בתקופה זו. את לוקחת תוספים שונים. אין לי כל התנגדות למולטיויטמין בתקופה זו אבל למה את זקוקה לתוספת נוספת של ויט' E, C? קחי בחשבון שהם קיימים גם במולטי' בדיוק בכמויות המומלצות. על כך את נוטלת לפחות פי 10 ויט' C! זה מיותר לחלוטין ויכול אפילו לגרום נזק! וכל זאת עוד בלי שדיברנו בכלל על אוכל ותכולת הויטמינים שבו! לנטילת מינונים כה גבוהים צריכה להיות הצדקה, ומאחורי ההחלטה לקחתם צריך להיות שיקול דעת וייעוץ מקצועי. אני מקווה שכך הדבר. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית