דייסיבית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/05/2002 | 13:07 | מאת: אריאל

שלום, שמי אריאל, אני בן 27 ואני סובל מעצירות כרונית מילדות. בשנה האחרונה שיניתי לגמרי את הרגלי התזונה שלי עפ"י המלצה של נטורופטית. בכל בוקר אני אוכל דגנים (פייבר1 / מרובעי קואקר / דייסת שיבולת שועל) והיציאות השתפרו, אך לא באופן סדיר. לאחרונה, הוספתי לארוחת הבוקר 6 כפות של דייסיבית (רמדיה) ומאז היציאות הפכו לסדירות יומיומיות. יש לציין שאני שותה 2 ליטר מים ליום ומרבה באכילת פירות וירקות. אני חושש שהקיבה תתרגל או תהפוך להיות תלותית בדייסיבית, כך שבשלב מאוחר יותר אאלץ להחליפה או להגדיל את הכמות, האם יש אמת בכך ? דרך אגב, שוחחתי עם נציגת חברת רמדיה שהמליצה לי לנסות להפסיק עם הדייסיבית ולראות מהן התוצאות, למרות שהסיכויים בעיניה קלושים לתלות הקיבה בדייסיבית. לטענתה, גם אם יש אמת בחששותי - הדבר לא נורא כל עוד זה עוזר.

אריאל שלום! חשוב להבין את ההבדל בין תרופות ושיקויים הפותרים את העצירות באופן של גרימת תלות (ע"י יצירת מעיים "עצלים" - השרירים מתרפים ויש יציאה), לבין שימוש בסיבים תזונתיים המסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול - השרירים עובדים יותר ביעילות ויש יציאה. 6 כפות דייסיבית מכילות כ - 5 גר' סיבים תזונתיים (זו אינה כמות גדולה - ההמלצה היומית היא 30-25 גר'). לא מוכרת לנו תופעה של תלות מערכת העיכול בסיבים. ההגדרה היא לא נכונה. נכון יהיה לומר כי בצריכת סיבים ניתן לשפר את פעילות מערכת העיכול. עד שלא תעבור את הכמות המומלצת של סיבים, לא נראה לי שיש מקום לחשש. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית