חמוצים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/04/2002 | 00:47 | מאת: שלמה

ראיתי כי ירקות כמו מלפפון, עגבניה , פלפל , כרוב , חצילים , וכ"ו ניתן לאכול ללא הגבלה (בסלט או ככה סתם) בדיאטה וגם לא (כי זה כניראה לא משמין) האם זה נכון? אם זה נכון, האם הדבר נכון גם לגבי חמותים - כמו מלפפונים במלח . בחומץ , כרוב כבוש, פלפל חריף (מאלו שיש בקופסאות שימורים - הירוקים הקטנים המוחמצים)? אנא ענו לי תודה

שלמה שלום! לדיאטה שמטרתה הרזייה בלבד - העקרון של ירקות חופשיים נכון לגבי כל צורות הכנתם (למעט טיגון). זה כולל גם חמוצים. יש אנשים שעושים דיאטות המגבילות אותם בעוד מרכיבים תזונתיים, למשל מלח. מי שמוגבל במלח, מוגבל גם בכמות החמוצים אותם יכול לאכול (כאשר ההמלצה תהיה להשתמש באלו המוחמצים בחומץ במקום במלח). נועה

28/04/2002 | 13:51 | מאת: שלמה

רק ליתר בטחון אני שואל שוב :) - זה אומר שאני יכול להרגיש חופשי עם אכילת מלפפונים במלח.חומץ , כרוב כבוש , ופלפלים חריפים -- אני מאוד מאוד אוהב את אלו ועד עכשיו די נמנעתי כי פחדתי שזה לא נחשב במסגרת "ירקות חופשי" מצפה לתשובה בקוצר רוח ותודה

מנהלי פורום תזונה קלינית