תזונה בריאה - 35 פלוס?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/04/2002 | 21:24 | מאת: נועה

אני בת 35, אוכלת מעט, רזה טבעית. לאחרונה אני מנסה לסדר לוח קלורי הגיוני שיהיו בו כל המרכיבים הנדרשים בעיקר בהיבט של אנטי אייג'ינג. כמה קלוריות ליום מומלץ לאישה בגילי (174-58 קילו, לא מעשנת,פעילות פיזית -שעה ביום) באיזה הרכב, האם לקחת תוספים? מה מעכב את הזדקנות העור (תזונה)? איפה אפשר לקרוא מידע מרוכז על כל אלו? מישהו לסמוך עליו בין שפע הפרסומות והמכונים השונים? הצילו?

29/04/2002 | 09:37 | מאת: ליטל להב

שלום נועה שאלתך נוגעת לתחום חדש יחסית לעולם המדע והרפואה. אין ספק שכולנו רוצים לשתות לעד ממעין הנעורים... יחד עם זאת עוד רחוק היום של מציאת הפורמולה המנצחת. ישנם המון טיפולים (כמו הטיפול בהורמון הגדילה וכו'), ובהקשר התזונתי מדברים בעיקר על ויטמינים נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים). אין לי המלצות מספריות. כמו כן, בהקשר להזדקנות העור, אני יכולה להגיד כמעט בוודאות שנטילת ויטמינים אלה ,לא היא המשפיעה העיקרית. מדובר כרגיל בגנטיקה, ואני חושבת שרוב רופאי העור יסכימו איתי בנקודה זו. רופא מפורסם שעוסק גם בתחום האנטי אייג'ינג, הוא פרופסור רפי קרסו. נסי למצוא כתבות או חומר שלו בנושא.

מנהלי פורום תזונה קלינית