תזונה בעת פעילות ספורטיבית - לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/04/2002 | 11:41 | מאת: רון

נועה שלום רב, על איזו תזונה תמליתי לעוסקים בפעילות ספורטיבית נרחבת (כדורסל) וחדר כושר למטרת פיתוח גוף וגדילה? ידוע לי כי למטרת גדילה יש לצרוך כ-150 גר' חלבונים ביום וכי הגוף אינו יכול לפרק יותר מ-30 גר' בתוך 3 שעות. האם זה נכון ואיזו תזונה תמליצי? האם לדעתך כדאי להשתמש באבקות הפרוטאינים הנמכרות לצורך כך? האם זה משנה אם אוכלים את החלבונים כשעה לאחר האימון בחדר כושר או שניתן לאכול חלבונים בשאר שעות היום וזה עדיין יהיה אפקטיבי? בתודה מראש, רון.

רון שלום! כפי שכבר עניתי לרבים באתר זה, תחום תזונת הספורט הנו רחב ודורש התמקצעות נוספת. לכן אני תמיד ממליצה לפנות לדיאטנית המתמחה בתחום זה לשם קבלת ייעוץ מוסמך ונכון המתאים למטרות אותן תחום העיסוק הספורטיבי דורש (בניית נפח שריר, סיבולת לב-ריאה וכדומה). רק אציין שרוב ה"עובדות" אותן הבאת אינן מדויקות בלשון המעטה, עוד סיבה טובה לקבלת ייעוץ מוסמך. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית