שיפור HDL
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ד.נ. האם יש יסוד לטענה שנטילת תוסף ויטמין B3 (ניאצין) יכולה להעלות את HDL? ואם לאו, האם אכילת מזונות העשירים בוויטמין זה יכולה להעלותו? והאם יש הבדל עקרוני בין שני האמצעים הללו? ובהקשר לעניין הבדל כנ"ל, האם יש הבדל עקרוני, מבחינה בריאותית כללית, בין נטילת תוסף ויטמין E לבין אכילת מזונות העשירים בו?
שלום ליאור, ניאצין בעיקר מוריד כולסטרול ע"י הורדת LDL. ההשפעה על HDL הינה מינורית. חשוב לצרוך ויטמין זה במזון אך אין מקום להמלצה על נטילתו כתוסף. ההבדל בין קבלתו ממזון ולבין תוסף, שלרוב התוספים הינם סינטטים ולא תמיד דומים למקור במזון. כמו כן אין מישע לגבי עודף מויטמין זה. מזונות עשירים בניאצין הם לרוב דגנים כבד, בוטנים, עוף, סלמון, תירס. ההמלצה ליום עומדת על כ- 15 מ"ג ליום. בברכה, דנה
האם הניאצין של סולגאר אינו טבעי? אם הוא טבעי, האם יש תועלת בנטילתו, אם אינני חובב סלמון, בהקשר ל-HDL?