מבקש עיצה בנוגע לתזונה...

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/04/2002 | 00:24 | מאת: איתי

הייתי שמח לקבל עיצות לגבי תזונה . אני בן 22, שוקל 57 ק"ג, 170 ס"מ, לא צמחוני, נמנע לחלוטין ממוצרי חלב. אני סובל מסמפטומים שונים שכוללים תשישות כאבי פרקים ושרירים, כאבי ראש, כאבי עיניים הפרעוץ בראייה ועוד.... לאחר ברור מקיף הרופאים הגיעו למסקנה שככל הנראה מדובר ב- cfs (תסמונת התשישות הכרונית). הייתי מעוניין לקבל עיצות לגבי תזונה מומלצת. כמו כן בבדיקה של b12 נמצא שיש לי חוסר קל.( 162). מזה כחודש אני נוטל טרבמין ובבדיקה האחרונה נמצא כי ה- b12 כעת בגדר הנורמה (209) וזאת ואחר שבועיים של נטילת טריבמין. היום סיימתי 30 ימים של נטילת טרבמין והייתי מעוניין לדעת מה מומלץ להמשך, האם להמשיך וליטול ויטמין b12??

22/04/2002 | 15:01 | מאת: ליטל להב

שלום איתי א. משקלך הנוכחי תקין נסה לשמור עליו או לעלות במעט ב. חלק מהתופעות שאתה מתאר כאן, כחלק מתסמונת התשישות הכרונית, מתאימים גם לחסר בויטמין B12 ג. הטריבמין העלה את רמת הויטמין אצלך בצורה טובה. אני לא יודעת באיזה מינון קיבלת את התוסף, אני רק יודעת שמנה אחת מכילה כ- 250 מק"ג והמינון המומלץ הוא 2-4 כדורים ליום, תלוי מה המליצו. למרות שהעלית את רמת הויטמין, וזה נמצא בתחום הנורמה, עדין רצוי להגיע לרמה קצת יותר גבוהה (לפחות 250-300) וזה מצריך המשך נטילת התוסף. ד. אין לי כרגע בשליפה, דיאטה המתאימה לסינדרום הזה. אני אצטרך לברר את הנושא יותר לעומק ולנסות להשיג לך תשובה תרגיש טוב- ליטל

28/04/2002 | 15:50 | מאת: איתי

בקשר לטרבמין נטלתי כמות של כדור אחד ליום למשך 30 יום! כרגע בסוף התקופה הרמה היא 374 ועדין הסמפטומים לא עברו...

מנהלי פורום תזונה קלינית