אנזימים מפרקי חלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/02/2007 | 10:52 | מאת: אבו-נפחא

ברצוני לשאול כיצד אפשר לוודא אם יש בגוף ליקוי בפירוק חלבונים בגלל מחסור באנזימים מפרקי חלבון? ועוד: אם אכן מתגלה כי יש ליקוי כזה האם ניתן לסייע בנטילת אנזימים כאלה בצורה מלאכותית (כמו למשל נטילת לקטזין במקרה של אי סבילות לסוכר החלב)? האם צריכה קבועה של פפאין (שלמיטב ידיעתי הוא אחד ממפרקי החלבון) תוכל לסייע בכך, או שמא מוכרחים לייחד אנזים מפרק חלבון לכל סוג של הפרעה? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
14/02/2007 | 11:03 | מאת: דנה ויינר

שלום, הוכחה של חסר באנזימים בכלל ובאנזימי עיכול בפרט נעשה ע"י רופא מומחה לנושא, במקרה של מערכת העיכול זה גסטרואנטרולוג. ישנם אנשים עם בעיות עיכול כמו רגישות ללקטוז, שהינו סוכר החלב ולא חלבון, על רקע חסר באנזים לקטאז, ואז תוספת שלו בכדורים יכולה לעזור. לגבי שאר האנזימים או בעיות העיכול יש להתייעץ עם רופא ולא סתם לקחת תוספים וכדורים מיותרים. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית