טחינה משומשום מלא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/04/2002 | 19:30 | מאת: יגאל

לנועה אודה לך מראש עבור תגובתך . ברור לי שטחינה משומשום מלא עדיף על טחינה רגילה העשויה מ100 % שומשום לפי היצרן. שאלתי היא האם ניתן להעריך את ההבדל בינהם מבחינת הערך התזונתי כמו לדוגמה ההבדל שבין לחם מחיטה מלאה ללחם ללחם לבן , כלומר, הבדל משמעותי . בתודה, יגאל

יגאל שלום! חשוב להבין שמבחינת העיקרון גרעינים עם קליפתם ("מלאים"), יכילו יותר סיבים וכן ויטמינים ומינרלים. זה נכון לגבי שומשום, חיטה, תירס, אורז וכו'. לגבי המוצר האמור, בדקתי את פירוט החברה למול ערכים תזונתיים של טחינה גולמית ע"פ פרסומים של משרד הבריאות. למעט המרכיבים שאציין, כל שאר המרכיבים הם זהים: סידן - יש יותר במלא (40%) מגנזיום - יש יותר במלא (300%) חומצה פולית - משרד הבריאות לא בדקו ובמלא יש כמות יפה. הופתעתי למראה התוצאות, אבל החברה מצהירה על המוצר רק כמכיל שומשום מלא וכנראה לא 100% (אשתדל לבדוק זאת עם החברה). מסקנה שלי לסיכום - אם זה טעים (נזק זה ודאי לא גורם), אפשר לאכול וגם להרוויח עוד קצת סידן. בכל מקרה זה לא שונה בהרבה מטחינה רגילה. נועה

15/04/2002 | 17:25 | מאת: יגאל

לנועה, תודה אשמח לקבל כל מידע נוסף שתקבלי, השימוש בטחינה גולמית וגם מתובלת נוח וקל, אם אכן ההבדלים בערכי ם התזונתיים אינם כה גדולים . יגאל

מנהלי פורום תזונה קלינית