דג סלמון האם מומלץ
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לצוות שלום, אל פעם אנו קןראים על אכילה דגים כמתכון לבריאות. שאלתי היא לגבי דג סלמון מעושן שמוכרים בכל סופר. הכוונה לא בקפוא או דג עצמו במשקלים גבוהים . אלא דג סלמון מעושן שנמכר במשקלים של 100-200 גרם. אני צורך אותו באופן קבוע ( 3-4 פעמים בשבוע) . כשאני מסתכל על מרכיבים תזונתיים שלו, אני רואה כולסטרול 30 מ"ג לכמ100 גרם ושומנים גבוהים. אני מבולבל, האם לצרוך באופן קבוע מדג זה או לא ?. וזאת בעקבות הערכים הגבוהים שלו. האם השומן, כולסטרול זה טבעי ולכן זה בסדר לאכול אותו. אני מאוד מבולבל ולא יודע האם להמשיך, וזאת בעקבות כולסטרול וטריגלצרידים גבוהים נתי
שלום נתי, ההמלצות לצריכת סלמון נובעות מהיותו עשיר באומגה 3 שהינה חומצת שומן שנמצאה במחקרים רבים כמועילה בהורדת מחלות כלי דם ולב.ברור שבדג יהיה כולסטרול, שכן הוא מן החי, וכל מזון מן החי מכיל כולסטרול, השאלה כמה יש בו בהשוואה למזונות אחרים. כמו כן, בנוגע לדיאטה דלת שומן, לא מתייחסים רק לכולסטרול אלא לסוג חומצות השומן ועוד. בכל מקרה, כל ההמלצות התייחסו לדג סלמון טרי ולא לזה המעושן, ולכן דג סלמון מעושן אינו מומלץ מבחינתי לאנשים הסובלים מיתר שומנים בדם שלרוב מתלווה גם לנטיה ללחץ דם גבוה. ניתן לצרוך מוצר זה, אך במתינות, עדיף דג סלמון טרי. בברכה, דנה
דנה שלום, תודה על התשובה, ברצוני להוסיף ולהתייעץ, הנני אוכל את דג סולומן המעושן כ 3 -4 פעמים בשבוע בארוחת ערב. לאור מה שרשמת אני מחפש תחליף בריא יותר , על מה את ממליצה ( דגים או בכלל ) אני אוכל את הדג המעושן אם 2 פרוסות לחם ותוספת גבינה 1/2 אחוז. הייתי שמח לקבל המלצה על תחליף לדג סולומן מעושן אם קיים בכלל. בתודה, נתי