zinc, omega-3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/01/2002 | 01:49 | מאת: רונן

שלום, האם טונה לבנה משומרת במים, מכילה omega-3 ? המלצה לגבי סוג ? האם מסוכן לקחת 45mg Zinc ליום ? בתודה, רונן

17/01/2002 | 15:45 | מאת: דנה ויינר

שלום רונן, באשר לשאלתך הראשונה, אנו יודעים כי דג הטונה מכיל את חומצת השומן אומגה 3 אך בכמות יחסית קטנה, ונראה יותר מחומצת השומן אומגה 6. אין בידינו מידע לגבי התכולה של אומגה 3 בטונה משומרת, וכן אין מידע לגבי ההבדל בין טונה משומרת במים או בשמן, אך יש לזכור שאומגה 3 נמצאת בתוך הדג ולא בחומר המשמר אותו. באשר לשאלתך לגבי אבץ. הייתי רוצה לדעת יותר פרטים לגביך, כגון גיל וסיבת נטילת האבץ. בכל מקרה, לגברים מגיל 11 ההמלצה היא ל - 15 מ"ג אבץ ביום, אותו אנו מקבלים מן המזון. על כן, נטילה של כדור של 45 מ"ג אבץ אינה אולי מסוכנת, אך מיותרת במידה והינך אוכל תזונה מאוזנת ולא צמחונית בבסיסה. דנה

18/01/2002 | 22:58 | מאת: רונן

תודה על התשובה. אם כך, אילו מאכלים, חוץ מדגים (שהנגישות שלי אליהם קטנה מאוד) כדאי לאכול בשביל omega-3 ? האבץ נמצא בתוך תוסף תזונה שאני לוקח, שדיי נראה לי מיותר, אבל את התוסף בכללותו אני רוצה. הבעיה העקרית עם אבץ, ממה שהבנתי, זה שהוא מתחרה עם נחושת ויכול לפגוע קשות בספיגתה בגוף. אני לוקח גם שני מיליגרם של נחושת, אבל לא יודע אם זה מספיק ויעזור. קראתי שיותר מדי אבץ גורם לבעיות לאנשים.... רונן

מנהלי פורום תזונה קלינית