סימנים לבנים בציפורניים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/01/2002 | 22:45 | מאת: dana

אני בת 19 , יש לי כמה סימנים לבנים על הציפורניים לרוחב, קראתי כתבה בעיתון שאומרת שזה מצביע על חוסר באבץ. האם זה נכון ? מה אני צריכה לאכול יותר כדי להתגבר על זה. תודה.

20/01/2002 | 14:49 | מאת: שילה

למה לאכול? כל רופא ירשום לך מרשם של כדורי אבץ. לוקחים כל יום כדור ונפתרה הבעיה, אם בכל זאת מזון את מעונינת, אז ירקות ירוקים וכתומים.

20/01/2002 | 19:37 | מאת: דנה ויינר

שלום דנה, ייתכן מאוד והסימנים על הצפורניים אכן מעידים על מחסור באבץ, אך הייתי ממליצה בכל זאת להתייעץ עם רופא המשפחה. אבץ נמצא בעיקר באיברים פנימיים ( כבד, טחול, קרקבנים ) ובבשר אדום, ופחות נפוץ בעופות, דגים, ביצים ומוצרי חלב. האבץ נמצא גם במזון מן הצומח, אך הספיגה נמוכה מאוד, ועל כן הצמחים אינם ספקי אבץ טובים. אם אינך אוכלת מן המוצרים הנ"ל, אפשר לקבל תוספת בכדורים. ההמלצה היא 12 מ"ג ליום לנשים. אין לצרוך בכמויות גבוהות יותר, העלולות לגרום להרעלה. דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית