למה חשוב לאכול סיבים תזונתים ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/01/2007 | 20:49 | מאת: winner

הרי אם יש מחקר אפדימילוגי שנותן איזה קשר בין בריאות לסיבים זה לא אומר שזה בריא הרי אסקמוסים לא אכלו סיבים ולא היה להם סוכרת ומחלות לב . לא כך?

05/01/2007 | 14:54 | מאת: דנה ויינר

שלום, ראשית, מהיכן אתה יודע אילו מחלות יש לאסקימואים, גם איני יודעת מהו, ותופתע לשמוע כי ישנן מדינות בהן צריכת אומגה 3 וסיבים גבוהה ועדיין היתה תמותה קרדיוווסקולרית גבוהה כי היה חסר סלניום במזון. תזונה אינה מורכבת ממרכיב מזון אחד והפשעתו על גופינו ובריאותינו, זה שילוב של מרכיבים ובעיקר הגנים שלנו, כיצד אלו מושפעים ממזון וכיצד מבוטאים בתגובה למזון מסויים.לכן המחקרים בתזונה הינם בעייתים ומורכבים. באשר לסיבים תזונתיים, המחקרים ממזמן אינם אפידמיולוגיים, ישנם מחקרי התערבות שהראו הורדה ברמות השומנים, הסוכר ותחלואה מסרטן המעי הגס. בברכה, דנה

07/01/2007 | 11:41 | מאת: winner

מנהלי פורום תזונה קלינית