זית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/01/2007 | 18:24 | מאת: mosh

שלום זיתים שחורים שקטפתי ושכבשתי בעצמי בכל מיני וריציות: 20 זיתים +- לארוחה מדי פעם זה : מדי? בסדר? שוקל 53 קג בן60 לחץ דם נמוך. מה נותנים הזיתים מבחינת ויטמינים קלוריות וכו שמעתי שזית שחור עדיף ובריא ? בלי קשר: פרג טחון עם מיץ גזר בבלנדר+צימוקים ,תאנה ותמרים כמו דיסה מתוק מאד וטעים בריא? מזיק? בערך 70 גרם פרג.מה הערכים? ולהפתעתי אחרי אפיה בתנור עם תפוח עץ נעלמה המתיקות מה הסיבה??? הרבה הרבה יותר מתוק וטעים לפני האפיה יש בעיה לאכול ללא אפיה? תודה לתשובות המפורטות

לקריאה נוספת והעמקה
04/01/2007 | 19:45 | מאת: דנה ויינר

שלום, אין בעיה באכילת זיתים אפילו על בסיס יומי, מכילים חומצות שומן חד בלתי רוויות המומלצות לאיזון שומנים בדם. אין הבדל משמעותי בין ירוק לשחור מבחינה בריאותית. זיתים כבושים מכילים בעיקר שומן ומלח ולכן עתירי קלוריות כ- 50 קק"ל ב- 8 זיתים קטנים. המשקה נראה באופן כללי בריא ומזין, עשיר בפחמימות וסוכר שמקורו בפירות. משקה כזה יכול להכיל כ- 300-400 קק"ל לפחות. תמיד רצוי לאכול פרי או ירק בצורתו הטריה, יותר מזין ופחות ויטמינים נפגעים. בחימום חלק מחומצות הטעם נהרסות ולכן מרגישים פחות מתיקות. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית