תכונות נוגדי חמצון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לדיאטנית שלום וברכה, האם זה נכון שקקאו וקפה הינם בעלי תכונות חזקות של נוגדי חמצון (בצד תכונות אחרות, כמובן)? קראתי בפורום זה, וכן במקומות אחרים, דברים כאלה ואחרים על המזונות הנ"ל, אך הם מבלבלים יותר מאשר מבהירים את המצב האמיתי, מבחינה תזונתית ובכלל, בעניין זה. אשמח לדעת התייחסותך. בתודה מראש. אלון
שלום אלון, פולי הקפה והקקאו אכן מכילים לא מעט אנטיאוקסידנטים ונמצאו מועילים במניעת מחלות מגוונות, אך אלו היו מחקרים הסתכלותייים לרוב ולא התערבותיים, כך שהמסקנות עדיין מוטלות בספק. לכל מזון בהסתכלות מעמיקה, יש יתרונות וחסרונות, תלוי פשוט מי האדם הצורך אותם ולאיזו מטרה. דוגמות פשוטות : קפה אמנם נמצא מועיל בהורדת סרטן הכבד, אך מצד שני צריכה מוגברת מעלה לחץ דם. עגבניה מכילה הרבה נוגדי חמצון ונמצאה מועילה בהורדת שכיחות סרטן הערמונית, אך גם מכילה הרבה אלשגן שיכול להיות קטלני לחולי כליה. כך שכל מזון לגופו, תלוי מינון, צורת הכנה, ומי האדם שצורך. בברכה, דנה
שלום דנה, מאחר שאני מסתפק בצריכה מתונה של קפה (1 ספל קפה + 3 כוסות תה + קוביית שוקולד) ביום, נראה לי שלא צריך להפריע לי לדעת שצריכה מוגברת של קפה מעלה ל"ד. ובאשר לאשלגן שבעגבנייה, כל עוד אינני חולה כליה - האם עליי לדאוג מאכילת עגבניות? למיטב זיכרוני, צריכת אשלגן מבטלת את חומציות השתן (הנגרמת, בין השאר, מתפריט בשרי), ובדרך זו מונעת את בריחת הסידן אצל אוכלי בשר - יתרון לא מבוטל (בנוסף ליתרונות אחרים של עגבניות). האם אני טועה? שבת שלום, אלון