חלב צמחי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/01/2002 | 19:13 | מאת: אורית

שלום, האם נכונה השמועה שחלב על בסיס סויה (צמחי) אינו בריא לתינוקות עקב המצאות אסטרוגנים בסויה בכמויות שנשים בגיל הבלות צריכות? אם כן מה הנזק מזה? תודה מראש

אורית שלום! העלת נושא שהוא אפוף בסימני שאלה אך רציני ביותר ודורש התייחסות. איננו יודעים במדויק את תכולת הפיטואסטרוגנים המצוייה בתכשירי המזון לתינוקות על בסיס חלבון סויה של החברות השונות. יש להניח כי פיטואסטרוגנים קיימים בתכשירים. עדיין איננו יודעים מהי השפעתם של הפיטואסטרוגנים על תינוקות, גדילתם והתפתחותם וכן אם קיימת השפעה לטווח רחוק עליהם בבגרותם (והאם היא שונה בין גברים ונשים). רב הנסתר על הגלוי בנושא זה ואנו נברך על כל מחקר קליני רציני שיתמודד עם השאלות הללו. מכיוון שאלו הנתונים הקיימים, החלטה צריכה להעשות תוך שימוש בהיגיון הבריא שלך. באופן כללי הייתי אומרת שכשמעבירים תינוק לתכשיר מזון המבוסס על חלבון סויה, צריכות להיות סיבות טובות ואמיתיות לנחיצותו של צעד זה. שאם לא כן, תכשיר מזון המבוסס על חלבון חלב פרה עדיף. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית