שתיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/04/2002 | 15:43 | מאת: טל

שלום רב שאלותי הן: 1. האם יש מגבלה לכמות השתיה ביום? (אין הכוונה לשתיה חריפה) 2. האם צריך להגביל את כמות הסוכר שצורכים? האם אכילת סוכר ברמות גבוהות יכולה לגרום לסכרת?

11/04/2002 | 17:05 | מאת: adi.

טל, כעקרון, צריך לשתות 4 ליטרים ביום! כן, צריך להגביל סוכרים. עדי

12/04/2002 | 17:42 | מאת: טל

ראשית, תודה על התשובה. ומה לגבי השאלה: האם שתיה של סוכרים יכולה לגרום לסכרת? בתודה טל

טל שלום! צריך לשמור על מאזן נוזלים חיובי, כלומר לשתות יותר ממה שהגוף מפריש ביממה. לרוב האנשים, 2.5-2 ליטרים ביום מספיקים להשגת מטרה זו. קיים מצב של הרעלת מים, בו בעצם שותים הרבה יותר מדי וכל משק המלחים בגוף משתבש. זוהי תגובה אישית ותלויה בהרבה גורמים וקשה לומר מהו הגבול. לשאלתך השניה, סוכרים פשוטים אינם גורם ישיר לסכרת. מסתבר כי הגורם הגנטי הוא משמעותי ביותר בנושא מחלה זו. יחד עם זאת, לסוכרים פשוטים, ישנה השפעה עקיפה על התפתחות סכרת. אדם עם רקע תורשתי (כלומר, בעל פוטנציאל גנטי להתפתחות סכרת מסוג 2 ), אשר ירבה באכילת סוכר פשוט, עלול לעלות במשקל, ואז סיכויו לפתח את המחלה גדולים יותר. מסתבר כי 60% מחולי סכרת מסוג 2 הינם שמנים. מובהק סטטיסטית, ודובר על כך רבות. בכל מקרה רצוי שלא להרבות באכילת סוכר פשוט, אלה הן קלוריות ריקות, שלא תורמות דבר חוץ מנזק לשיניים. בברכה, ליטל ונועה

15/04/2002 | 01:45 | מאת: טל

תודה רבה על התשובה המוסמכת!

מנהלי פורום תזונה קלינית