חומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/11/2006 | 00:54 | מאת: אלכס

בבדיקת דם התגלה לי חומצה פולית בשיעור נמוך מדי. הרופאה אמרה יל לקנות כדורי חומצה פולית בבית מרקחת (ללא מרשם) וליטול במשך זמן מה, לאחר מכן לחזור על בדיקת הדם. מה דעתך? האם יש מזונות שיש בהם חוצה פולית? מה תפקידה ועל מה מצביע מחסור בחומצה זו בגוף?

19/11/2006 | 12:44 | מאת: דנה ויינר

שלום אלכס, חומצה פולית ניתן למצוא בפירות הדר, ירקות ירוקים, שקדים, אגוזים, כב ד ודגני בוקר מועשרים. בדיקה לחומצה פולית אינה בדיקה מהימנה, אך עדיף לקחת מאשר להיות בחסר, ולכן עדיף להתסמך על תופסי מזון בשלב ראשון תוך שילוב תזונה עשירה בחומצה פולית. חומצה פולית חיונית להרבה מאוד דברים, בין היתר לפירוק חומר שנקרא הומוציסטאין שנמצא כגורם בלתי תלוי למחלות לב וכלי דם, ולכן חשוב ליטול חומצה פולית. חומצה פולית בעיקר חשובה בעוברים למניעת פיגעה בהתפתחות תקינה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית