מוצרי חלב ובשר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/11/2006 | 13:42 | מאת: יעל

האם מוצרי חלב מספקים חלבון מלא? אם כן, האם אפשר לוותר על מנה בשרית (דג במיקרה שלי) אני אוכלת קופסת קוטג יוגה, יוגורט וכוס חלב עם כפית אבקת קקאו תודה

לקריאה נוספת והעמקה
05/11/2006 | 11:10 | מאת: דנה ויינר

שלום יעל, מוצרי חלב מהווים חלבון מלא בדומה לדגים ולכן מבחינה זו יכולים להוות תחליף, אך מבחינת אבץ, ברזל וויטמין B12 הם לא מהווים תחליף שכן בדג יש יותר מאלו. כמו כן תלוי מהי מנת הדג שאת אוכלת לרוב אנו אוכלים כ- 200-300 גר' דג לפחות= כ-50 גר' חלבון. כל מוצרי החלב שציינת נותנים פחות חלבון כ- 40 גר'. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית