משקל יתר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/01/2002 | 11:59 | מאת: מאיה

הנני בת 34 נשואה +2 ונראת טוב יחסית למשקלי מה שמאוד מציק לי שניסיתי את כל הדיאטות הקיימות בשוק וכן אלקטורדות ומכון כושר דיקור סיני באוזנים וכו' ושום -דבר לא עבד הלכתי גם לדיאטניות בקשר למשקלי ונתנו לי תפריט ומה לאכול ומה לא לאכול אך גם זה לא עזר. אני מעונינת ורוצה מאוד לרדת במשקל וזה נורא מביך אותי שאני עולה במשקל במקום לרדת הנני רעבה תמיד .עצבנית ,ונתונה למצבי רוח , כך שאנני יכולה לעמוד בדיאטות שלי וכן בתפריט הדיאטנית וללכת למפגשים אני מחפשת פתרון יציב ובטחותי לאורך שנים שאני לא אשבר פתאום הנני מעונינת לעשות ניתוח קיצור קיבה .אך אני יודעת שלא יאשרו לי זאת כי צריך משקל הרבה מעל ,וכן בעיה בריאותית כמו: קושי נשימתי ,לחץ דם, סוכרת, בן-אדם שסובל מאי אלו הפרעות במשקל ומסכן את בריאותו ,ולפי איך שאני נראית ,אני חושבת שלא יאשרו לי לעשות זאת, ברצוני לשאול מה לעשות ,ומה הפתרון, ומה את מייעצת לי לעשות, והאם ניתן לעשות קצור קיבה ,ולפי לפנות בנושא זה ,כי זה הפתרון הסופי שיעזור לי לרדת במשקל ולהראות טוב.

16/01/2002 | 12:36 | מאת: adi

היי, צר לי להגיד לך, אבל: ניתוח הוא רק אמצעי!!!! האם ניסית קבוצות תמיכה? עדי

16/01/2002 | 18:50 | מאת: יעל

מאיה יקרה אני בת 22. עד לפני זמן לא רב הייתי שמנה בצורה קיצונית בסוף הקיץ נכנסה לי למודעות העובדה של "אם אין אני לי מי לי" תוך כ- 4 חודשים הורדתי 25 ק"ג אמנם עדיין אני לא רזה אבל מתקדמת בצעדי ענק אל עבר המטרה הנעלה תביני, שום דבר לא יעזור (כולל ניתוח לקיצור קיבה!!!) אם לא תיכנס לך למודעות העובדה שלהיות שמן זה לא בריא - לא פיזית ולא נפשית. איזה כיף זה כשלא מתנשפים כשעולים במדרגות, כשאפשר להכנס לחנויות של מידות "נורמליות" ולקנות בכיף, כשמחמיאים לך שאת נראית נהדר... תחשבי על זה... הגורם להרזיה צריך לבוא ממך ולא מסכין הניתוחים...

מאיה היקרה שלום, את שאלת בסיום מכתבך מה את יכולה לעשות כדי להראות טוב, ואם תשימי לב בתחילת המכתב ציינת שאת בעצם נראית טוב! הנושא ששאלת עליו הנו מורכב ביותר. למעשה השמנה מהווה סיכון בריאותי רק כאשר היא מאוד קיצונית, או בינונית אבל מלווה בגורמי סיכון נוספים (סוכרת, יתר-לחץ דם וכד'). אלו באמת מצבים בהם כבר מאשרים ניתוח - וכפי שאת מעידה על עצמך אינך במצב כזה. שוב, זה מחזיר אותי להרגשה שלוותה אותי לאורך כל הקריאה של מכתבך שאת, כמו נשים רבות, קורבן של דרישה לתדמית מסויימת רזה מאוד שמקובלת היום כאופנתית. באופן טבעי 5% בלבד של הנשים הן כ"כ רזות באופן טבעי. כל היתר - רובן יפות ובריאות, סובלות מהערכה עצמית נמוכה בגלל שאיפה להראות "כמו שמקובל". רצון זה "צובע" את כל הקיום שלהן - הן שופטות את החיים דרך המשקל אותו שקלו באותו בוקר, הבגד שכן או לא עלה עליהן, האוכל שכן או לא כדאי לאכול כדי לפתור את הבעיה. זה מאוד חבל! אם תסתכלי על תמונות של נשים שנחשבו לסמל היופי לפני 40 שנה - כמו מרילין מונרו, תראי שעל-פי המימדים היום היא נחשבת שמנה. אז מה? זה אומר שהגבר הממוצע רוצה רק שדופות? אני משוכנעת שלא (ותאמיני לי שבתור מישהי רזה באופן טבעי שנים אני מקנאה בנשים עגלגלות ויפות עם חזה שופע שבעיני הן הרבה יותר נשיות!) אז, לסיכום, היות ולא נתת נתונים של גובה ומשקל אני משערת שאת ממש סבירה ואם בן זוגך חושב שאת מושכת כפי שאת תתחילי להנות מהחיים, לחיות בשלום עם האוכל ולא לראות בו אויב או בעיה. ותמיד נכון וטוב גם להוסיף פעילות גופנית, מה שמשפר את הכושר, הבריאות ומאפשר לאכול בלי לדאוג לכל גרם. DON'T WORRY - BE HAPPY

מנהלי פורום תזונה קלינית