אלכוהול בכמות מתונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שמעתי על המון מחקרים ואנשים שאומרים שבירה אחת עד שתיים ביום זה רק תורם לבריאות ולא מזיק - כל עוד שומרים על הכמות נתונה. האם זה נכון? או שיש עדויות לחסרונות גם בכמויות כאלו מתונות של שתיית אלכוהול (בירה למשל)?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום ליאור, רוב המחקרים נשו על אלכוהול באופן כללי או על יין אדום ופחות על בירה. ישנם אספקטים מיטיבים של אלכוהול אך בשנים האחרונות התייחסו יותר להיבטים של אנטי אוקסידנטים ביין אדום ופחות על אלכוהול בעצמו כתורם להגנה מפני מחלות לב וכלי דם. המנה היומית של בירה נחשבת 330 מ"ל של בירה ולא יותר מכך. יש לקחת בחשבון מצבי חולי שבהם לא מומלץ לצרוך אלכוהול כגון: יתר לחץ דם, גאוט וסוכרת וכן מחלות כבד למיניהן או בעת נטילת תרופות באופן כרוני. בברכה, דנה