דיאטת דלת אשלגן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/08/2006 | 19:36 | מאת: אמי

אמי עברה צינתור יש לה לחץ דם גבוה וכולסטרול גבוה מאוד היא מטופלת בתרוופות לכל אלה. בנוסף יש לה אי ספיקת כליות (20%) נאמר לה המעיט בצריכת אשלגן . באיזה מזונות יש רמת אשלגן גבוהה. ומה הבעתיות בצריכת אשלגן גבוהה מדיי? בברכה אמי

31/08/2006 | 10:53 | מאת: דנה ויינר

שלום אמי, אלשגן הינו מינרל חיוני בגופינו השומר על פוטנציאל חשמלי של ממברנות הגוף ועל פעילות שריר, אלשגן גבוה או נמוך מדי עלול לגרום למוות בעיקר בעקבות הפרעות קצב של הלב. באשלגן גבוה יש לטפל מיידית. בכל מזון שאנו אכולים יש אשלגן, אך מחצית ממנו מגיע מירקות ומפירות. ישנם כאלו עשירים יותר באלשגן וישנם שפחות. דוגמה למזונות עשירים : בננות, עגבניות ומוצריה, אבוקדו, תפוחי אדמה, משמש, סלק, סלרי וכל העלים הירוקים למיניהם. כמו כן תחליפי מלח לרוב עשירים יותר באשלגן.הואיל וזוהי רשימה חלקית בלבד, עליך לגשת בדחיפות לדיאטנית מומחית בתחום הנפרולוגי לייעוץ, הן בנושא האשלגן בכלל והן בבעיה הכלייתית בפרט. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית