דיטה (אנורקסיה )

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/03/2002 | 23:32 | מאת: חיים

מה אפשר לעושת עם מישהי אנורקסית ולא רוצה לאכול

29/03/2002 | 15:59 | מאת: ניקולט

אם האנורקסית בסכנה בריאותית אפשר לאשפזה בכפיה. במקרים אחרים,לצערינו הרב אי אפשר לעזור למי שלא מעוניין לעזור לעצמו. כבל מקרה כדאי לקבל יעוץ במרפאות מיוחדות לאנורקסיה שנמצאות בבתי החולים. שיהיה בהצלחה.

31/03/2002 | 08:17 | מאת: adi

חיים, לצערי, אני מסכימה עם ניקולט. עדי

31/03/2002 | 09:56 | מאת: ליטל להב

שלום חיים הפרעות אכילה הן תחום קשה ומורכב, ואין ספק כי הן דורשות טיפול מקצועי. אתה משתמש במושג "אנורקסית" אך רק איש מקצוע יוכל לקבוע בוודאות כי זו הבעיה שממנה סובלת אותה אישה עליה אתה מדבר. כאשר אתה פונה אליה (ואני שמחה כי שמת לב להתנהגות חריגה), עשה זאת בזהירות, ובלי לקבוע בודאות מה שהוא בגדר ספקולציה כרגע (במילים אחרות, אל תגיד לה "את אנורקסית"), היות וזה נושא רגיש מאוד, וקביעה לא זהירה יכולה לגרור אחריה תגובות והתנהגות של התנגדות, מה שיכול להרחיק אותה מבקשת עזרה. נסה לברר בעדינות רבה מה עובר עליה. לא כל אנוקרסיה היא אנוקרסיה נרווזה. לפעמים מדובר בדיכאון חולף. כמובן שאין לי מושג במה דברים אמורים במקרה הזה. אל תכריח אותה לאכול, וכמובן שארוכה הדרך לאשפוז כפוי (אל תעלה על דעתך אפילו להתשמש במושגים כאלה!!!). נסה בעדינות ובזהירות רבה לראות מה קורה איתה, ואם לדעתך יש מקום להתערבות מקצועית, אתה יכול להתקשר למרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, ולהתייעץ איתם מה לעשות ואיך (אפילו איך לדבר איתה). אני בטוחה ששם יוכלו לעזור לך. בהצלחה- ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית