אבץ

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/08/2006 | 15:56 | מאת: אמיל

שלום צהריים טובים רציתי לדעת מהי המנה היומית המומלצת לצריכת אבץ? האם ניתן להגיע למנה המומלצת בצריכת גרעיני דלעת ואם כן באיזו כמות? אשמח לשמוע על עוד מזונות עשירים באבץ. תודה רבה מאוד

לקריאה נוספת והעמקה
05/08/2006 | 20:40 | מאת: דנה ויינר

שלום אמיל, ההמלצה היא כ- 10 מ"ג ליממה. המקורות הטובים ביותר לאבץ הינם חלבונים מן החי כגון: בשר על סוגיו ואיברים פנימיים, מוצרי חלב, ביצים. במקרה של דיאטה צמחונית ישנם מקורות נוספים, אך יש לקחת בחשבון כי מידת הספיגה נמוכה לעומת אבץ מן החי. מזונות אלו כוללים :שעועית מבושלת, גרגירי חומוס, טחינה,גרעיני דלעת. 20 גר' גרעיני דלעת מכילים 1.3 מ"ג אבץ. בברכה, דנה

05/08/2006 | 21:27 | מאת: אמיל

מנהלי פורום תזונה קלינית