שעועית ועדשים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/07/2006 | 14:25 | מאת: אנונימוס

פורום מצויין מאוד שינה חלק בחיי תודה רבה צביקה. שעועית עדשים,מהם סגולותיהם ומהם חסרונותיהם? האם ישנה להם השפעה על רמות הסוכר האם הם עתירי פחמימות? ובכן לשאלה המרכזית את מי כדאי יותר לצרוך שעועית או עדשים לכל סוגיהם צהובים ירוקים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
24/07/2006 | 14:27 | מאת: אנונימוס

תודה רבה דנה הפורום שלך מקור לשמחה

24/07/2006 | 16:32 | מאת: דנה ויינר

שלום, שעועית ( פסוליה ) ועדשים שייכים למשפחת הקטניות. הקטניות עשירות בחלבון ופחמימות. הן מקור טוב לזרחן, אשלגן, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים שונים. זהו מזון מומלץ לחולי סוכרת, אך יש לצורכם בהגבלה בשל תכולת הפחמימות. הן תורמות לאיזון הסוכר ולהורדת שומנים בדם. שעועית ירוקה וצהובה שייכות למשפחת הירקות, לכן תכולת פחמימות נמוכה משל הקטנית וכמעט ואינן מכילות חלבון. גם הן עשירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים כקטניות. השפעתן על רמות הסוכר נמוכה יותר, אך מומלצות ככל ירק אחר. בברכה, דנה

24/07/2006 | 17:00 | מאת: אלירן

האם כל אותן תכונות חשובות שציינת לגבי הקטניות (בפרט, אך לא רק, שעועית ועדשים) - ויטמינים, מינרלים, סיבים, איזון סוכר והפחתת שומנים בדם - מאפיינות גם את פולי הסויה (השייכות למשפחת הקטניות) מהם עשויות גבינות סויה (ללא הנדסה גנטית) המיוצרות בישראל ע"י חברה ישראלית, המייצרת גם משקה סויה, מעדן סויה ושוקו סויה?

24/07/2006 | 17:01 | מאת: אנונימוס

תודה רבה

מנהלי פורום תזונה קלינית