אבות המזון וסוגי פעילות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/03/2002 | 15:19 | מאת: יוסי

קבלתי עבודה בבית ספר, ואני לא מצליח למצוא חומר בנושא. אנחנו צריכים לכתוב על הקשר בין אבות המזון וסוג הפעילות. המורה אמרה משהו בנושא אירובית ואן אירובית, ואין לי מושג מה זה. אם משהו יכול לתת לי חומר בנושא, אשמח מאוד.

23/03/2002 | 18:13 | מאת: גיל

בקשר לשאלה על אבות המזון- לא הבנתי מה כוונתך, אבל בקשר לפעילות- הנה ההבדל בין ארובית לאן ארובית: פעילות ארובית- היא פעילות ספורטיבית שעובדת על סיבולת לב ריאה, והרעיון שעומד מאחוריה הוא חזרה ממושכת אחרי אותה פעולה, למשל: ריצה, עלייה במדרגות וכו'. פעילות אנ-ארובית- היא פעילות שעובדת על השרירים בגוף. מפתחי הגוף (הבודי בילדרס) עוסקים בפעילות אנ-ארובית: שהיא פעילות בעלת מספר חזרות מצומצם. למשל: הרמת משקולות. מקווה שעניתי לך

יוסי שלום! נראה לי שמורתך התכוונה לאבות המזון שהגוף מנצל לאנרגיה בזמן פעילות מתוך מאגריו הוא. לדוגמא - פחמימות הם אנרגיה זמינה לגוף ומומלץ לאכול אותן לפני פעילות. אם לא נאכל מספיק, הגוף ישתמש במאגרי הפחמימות הקיימים בו (גליקוגן בכבד ובשרירים). סוגי פעילות שונים (אירובי, אנאירובי), מביאים לניצול מאגרי אנרגיה שונים בגוף (פחמימות, שומן). ספר בשם "תזונה - פרי מחשבה" יכול לסייע לך בעבודתך. בהצלחה! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית