תוספי מזון והריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/03/2002 | 10:08 | מאת: שרון

אני מתכננת הריון בקרוב, אני מוטלת באופן יום יומי: מולטי ויטמינים של GNC, ויטמין סי ואסידופוליס עם פקטין. ברצוני לדעת האם ישנה בעיה להמשיך ליטול תוספי מזון אלה במהלך הריון ובמידה וכן האם צריך להפסיק ליטול אותם כבר במהלך הנסיון להכנס להריון או רק לאחר שידוע כי יש הריון? סליחה על השאלה המורכבת אבל חשוב לי מאד לדעת כדי שלא לגרום חלילה נזק.

שרון שלום! מאוד חשוב כיום לתכנן את ההריון ולהתכונן אליו גם מבחינה תזונתית כפי שאת עושה וזאת בגלל החשש שאישה שנמצאת בחוסרים תזונתיים, תסיים את תקופת ההריון בחוסר גדול עוד יותר, תפגע בבריאותה וייתכן ואף בבריאות העובר. לשאלתך - באופן עקרוני את יכולה להמשיך להשתמש בכל התוספים שציינת. לגבי המולטיויטמין, לפני הכניסה להריון מומלץ להשתמש במולטי' המותאם לנשים. לאחר שתכנסי להריון את יכולה להחליף למולטי' המותאם לתקופת ההריון (יש כאלו גם ל GNC). יש מקום בכל מקרה להתייעץ עם רופא הנשים לגבי מינונים (כדי שלא יהיו כפילויות). לגבי ויטמין C, אני לא יודעת מה הסיבה שאת לוקחת עוד תוספת (חוץ מהמולטי'), אבל בד"כ אין צורך בכך כי המולטיויטמין מכיל את כל הכמות הדרושה, וזאת בלי לקחת בחשבון שקל מאוד להשיג ויטמין C מהמזון. כדאי לדעת שלכמויות גדולות מדי של ויטמין C יש גם השפעות בלתי רצויות ולכן כדאי להגביל את הכמות היומית ולא לצרוך יותר מ - 500 מ"ג ביום. נועה

22/03/2002 | 11:43 | מאת: שרון

תודה על התשובה, אני אכן לוקחת מולטיויטמין המיועד לנשים. לגבי ויטמין סי התחלתי לקחת אותו החורף בגלל רגישות ומחלות חוזרות של שפעות, דלקות גרון וכדומה-אני לוקחת 500 מ"ג ביום-האם לדעתך זה מיותר? שאלה נוספת לגבי תוספי מזון: האם ישנו איזה שהוא תוסף מומלץ שיכול להקל על תופעה של כאבי ראש בסינוסים כתוצאה מאלרגיות?

מנהלי פורום תזונה קלינית