עצירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/01/2002 | 09:49 | מאת: א

עקב נטילת כדורים באופן קבוע במשך שנתיים וחציעקב כאבים עזים וניתוחים וכן בשלה זה אני לוקחת כדור הגורם לעצירות קשה כבר חצי שנה מה ניתן לעשות כדי להעביר את העצירות למרות השימוש בכדור שמקל עלי מבחינת הכאב והאם כדאי לעשות "ניקיון גוף" עקב שימוש ממושך בכדורים ( אל ללא הפסקה של הכדור הנ"ל ) והאם יובש בפה הנגרם בעקבות הכדור ניתן לטיפול ושיפור אני קמה כל בוקר עם פה מיובש לגמרי ממש קילוף מהעור כבר תודה מראש

16/01/2002 | 12:41 | מאת: דנה ויינר

א יקרה, נראה כי לכדור אותו את נוטלת נגד כאבים השפעה קשה מאוד על מערכת העיכול, הואיל ואיני יודעת מהו הכדור אותו את נוטלת, אין באפשרותי לדעת האם ניתן להחליפו בכדור הגורם לפחות תופעות לוואי. כמו כן, להערכתי, ההמלצות הכלליות לטיפול בעצירות כגון, שתייה מרובה של מים, פעילות גופנית והעשרת התפריט בסיבים תזונתיים ( ירקות ופירות, דגנים מלאים וסובין), עלולה לא להתאים במקרה שלך, ועל כן הייתי ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל לקבלת טיפול תרופתי בעצירות הקשה ( קיימות גם תרופות טבעיות). באשר לתופעת הלוואי של היובש הקיצוני בפה, אין כל המלצה תזונתית היכולה להפחית בצורה כלשהי תופעת לוואי זו. דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית