קקאו
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ככל שקראתי, אנטי-אוקסידנטים - המצויים במזונות ו/או בתוספי מזון שונים - סותרים או מנטרלים את הרדיקלים החופשיים המצויים בתאי הגוף ובאופן זה מגוננים על התאים מפני נזקיהם. מאידך, שמעתי גירסה הפוכה (כנראה טבעונית) לפיה, למשל, במזונות כשוקולד ומשקה שוקו - שבקקאו שלהם ישנם אנטי-אוקסידנטים - יש חומרים רעילים מזיקים, כגון תיאוברמין וכן חומצה אוקסאלית העלולה לגרום לאבנים בכליות ולדלקת פרקים. כמו כן, לפי גירסה זו, נוגדי החמצון המצויים במזונות בהם יש מייצב או סורבט מנוטרלים ע"י הכימיקלים שבהם. מה האמת? מה מנטרל את מה? כיצד יודעים זאת (לפי תיאוריות? מחקרים?)?
שלום אלי, עד היום אין מדיע שלפ לגבי תפקוד האנטי אוקסידנטים, ומהו המינון הרצוי ומה נטרל את מה. ישנן הרבה אסכולות בנושא והרבה מומחים שמתיימרים לדעת את האמת, אבל האמת, שאף אחד לא ממש יודע הכל. הגישה שלי היא, כל עוד אתה צורך מכל המזונות באופן מבוקר, ולא מעדיף אחד על פני השני, או צורך משהו בעודף, הגוף יגיע לאיזון ושלווה. לאכול מכל קבוצות המזון, ירקות, פריות, חלב, בשר, דגים, דגן, קטניות, להמנע מעישון ולעסוק בפעילות גופנית, וגם אם אפשר, להוולד להורים הנכונים, כי לגנטיקה שלנו תפקיד חשוב בבריאותינו. נכון שבקקאו יש אנטי אוקסידנטים ויש גם חומצה אוקסלית, אך חומצה אוקסלית תעשה אבני כליה למי שיש לו נטיה לאבני כליה, כלומר כאן הגנטיקה משפיעה. בברכה, דנה
בוודאי תסכימי שאין כמעט אנשים רגילים הצורכים מכל המזונות באופן מבוקר וראוי, אפילו לאחר שנועצו בדיאטנית. לפיכך, ליבון סוגייה כגון התועלת שבצריכת מזונות המבוססים על קקאו חשוב בעיניי. העובדה שיש בקקאו נוגדי חמצון וכן חומצה אוקסאלית אין בה כדי לאפשר לצרכן הרגיל לקבל החלטה אישית מושכלת - האם לצרוך מזונות אלה, ובאיזה כמות ותדירות, מה עוד שבדרך כלל לא ממש יודעים האם יש לנו נטייה לאבני כליה. מהי, לדעתך, "השורה האחרונה", כעצה ברורה שלך בעניין זה? תודה ורק בריאות.