עצירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/03/2002 | 22:14 | מאת: דפי

מה לתת לילד בן 9 וחצי חודשים נגד עצירות, מה לא לתת? אוכל?הוא סובל בכל יציאה - זה בסדר?

דפי שלום! לפני שאענה לך חשוב להבהיר שעצירות הינה מתן צואה לעיתים רחוקות. קשה לומר כל כמה זמן מתן צואה הוא נורמלי. אצל חלק מהתינוקות (בעיקר יונקים) יש טווח רחב של מתן צואה לאחר כל ארוחה, לבין מתן צואה פעם ביומיים שלושה, וזה עדיין נחשב נורמלי ותקין. ניתן לומר שעצירות תהה שינוי - מרווחי זמן יותר ארוכים מהרגיל. חלק מהאנשים יפרש צואה קשה כעצירות, למרות שקצב מתן הצואה לא השתנה. ברוב המקרים של צואה קשה, פשוט חסרים נוזלים וכדי לנסות להוסיפם לתפריט. לעיתים רחוקות עצירות בגיל כה צעיר מקורה בתזונה. לכן מאוד חשוב לשלול סיבות אחרות היכולות לגרום לעצירות. זאת יכול לעשות רופא הילדים או מומחה לגסטרואנטרולוגיה ילדים. הוא גם רשאי לקבוע שימוש בתרופות המיועדות לכך. בכל מקרה אני מציעה לך לפנות למומחה בנושא ולא להתפתות ל"עצות סבתא" במקרה זה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית