B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/03/2002 | 18:40 | מאת: ענבל

מהם הסימנים לחוסר של B12 חוץ מעייפות? האם יש קשר בין חוסר בויטמין זה לבין תת-פעילות של התירואיד כתוצאה מנוגדנים שיש בגוף נגד הבלוטה? תודה, ענבל.

18/03/2002 | 13:58 | מאת: ליטל להב

ויטמין B12 אחראי בין היתר על תקינות מעטפת המיאלין אשר עוטפת את תאי העצב במערכת העצבים. לפיכך, הרבה מסימני החסר קשורים לתופעות נוירולוגיות. רגליים וידיים ש"נרדמות" (בעגה המקצועית קוראים לזה תחושת נימול), עייפות ,סחרחורות, תחושה של חוסר יציבות,ואף איבוד שיווי משקל (בשלבים מתקדמים של החסר). אם את טבעונית,צמחונית, בעלת תזונה לא מאוזנת,וכו', ואת מרגישה בסימנים אלה או אחרים, גשי לבדוק את הענין (זוהי בדיקת דם פשוטה). יש טיפול יעיל לחסר בויטמין זה וחבל שלא לטפל. ליטל

18/03/2002 | 19:20 | מאת: גיל

איזה מזונות מכילים את הויטמין?

מנהלי פורום תזונה קלינית