קלוריות וויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/01/2002 | 11:18 | מאת: טלי- שאלה לפרופסור

שלום רב!! אני בחורה בת 24 גובהי 169 ס"מ. מהי קבוצת המשקל התקין בשבילי? יש לי עבר של אנורקסיה קלה (אי קבלת מחזור, נשירה ,משקל נמוך של 48 ק"ג). כדי לרדת במשקל 3-5 ק"ג מהי תקרת הקלוריות היומית? 1000 או 1200? בעבר הייתי מתאמנת המון כיום אין לי זמן כ"כ. אני צמחונית ולכן חסרים לי הויטמינים שיש בבשר, אני לא אוכלת תחליפי בשר (טבעול) מאיזה סוג מזון אפשר לקבל תחליפים לויטמינים? ברכות על הקמת הפורום!

09/01/2002 | 11:53 | מאת: adi

טלי, 1. קביעת המשקל תלויה במבנה הגוף. 2. לא מומלץ תפריט של פחות מ1200- קלוריות. 3. פני לך שעה ביום שהיא בשבילך ונצלי אותה להליכה. 4. אני לא יודעת אם זה תחליף, אבל תאכלי קטניות (חומוס, עדשים וכו') עם פחמימות. זו הסיבה למה הסבתא העירקית יודעת שעושים מג'דרה עם אורז ועדשים והסבתא הפולניה יודעת שמבשלים שעועית עם תפו"א. עדי

10/01/2002 | 10:49 | מאת: טלי- לנועה שיף

נועה האם אוכל לקבל את התייחסותך?

10/01/2002 | 15:49 | מאת: טלי

נועה בבקשה תתייחסי לשאלה שלי גםת תודה

טלי שלום! לאור העובדה כי סבלת בעבר מאנורקסיה, חשוב שתקבלי ייעוץ אישי במסגרת המתמחה בהפרעות אכילה, ולא תתפתי לטפל בעצמך עצמאית. נוכל להפנותך למסגרת מתאימה. צרי קשר באמצעות מנהל האתר. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית