חומצה פולית ופרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/01/2002 | 16:26 | מאת: דניאל

אני חולה במחלת מעיים דלקתית .כתוספת לתרופות שאני מקבל, רופא גסטרו המליץ לי לקחת חומצה פולית . אני נוטל מדי יום עם האוכל מולטיויטמין הכולל כבר 400 מ"ג חומצה פולית . האם זה מספיק ? מה המינון האידיאלי ובאילו מזונות נמצא הנ"ל ? בנוסף אני נוטל חיידקים ידידותיים . האם ידוע כבר על מחקרים בנושא זה ? האם היוגורטים המועשרים בהם בטוחים ומועילים ? והאם יש יתרון בלקחת מולטיויטמינים משולבים על תוספים בודדים ? אודה לתשובות דניאל

16/01/2002 | 13:20 | מאת: דנה ויינר

דניאל, שלום, קראתי את שאלתך, וחסרים לי מספר פרטים, כגון גילך, מאיזו מחלה מעיים דלקתית אתה סובל, וכן מהו איזור הפגיעה של המחלה במערכת העיכול. במקרים מסויימים של פגיעה במערכת העיכול ובאיזור מסויים, מומלץ להוסיף חומצה פולית, הואיל והספיגה של ויטמין זה נפגע בעקבות המחלה. לאוכלוסיה הבריאה אנו ממליצים על צריכה יומית של כ - 200 מק"ג ונותנים מינון גבוה יותר לאנשים הסובלים מבעיות ספיגה ולנשים בהריון, ואז המינון עולה ל - 400 מק"ג. אין מידע מדוייק לגבי המינון המומלץ במקרה שלך, אך היום אפשר לבדוק בבדיקת דם פשוטה את רמות החומצה הפולית בגופך, ובהתאם לחסר להתאים את המינון הנכון ע"י הרופא המטפל. חומצה פולית נמצאת ברמה גבוהה יחסית בירקות ירוקים ( חסה, ברוקולי, אספרגוס, תרד ) מיץ תפוזים כרוב ניצנים, בגרעיני חמניות, בוטנים , בקטניות ( עדשים, אפונה, חומוס מבושל) ובקורנפלקס. לגבי ה"חיידיקים הידידותיים" או פרוביוטיקה, האם אתה נוטל אותם בכדור או בתוך המזון ? בכל מקרה, נעשו מחקרים בנושא, אשר הוכיחו יעילות בנטילת החיידיקים, אך טרם הגיעו למסקנות מוחלטות וסופיות בנושא זה, אך גם לא מצאו כי תוספת זו אינה בריאה במקרה שלך, וכן נראה שהיוגורטים המועשרים בחיידיקים אלו, במינון סביר, הינם בטוחים ויעילים. באשר לשאלתך האחרונה, נראה כי תוספת של מולטיויטמין נראית יעילה ובטוחה יותר במקרה שלך, הואיל ונטילת ויטמינים ביחידות נפרדות, עלולה להיות בעייתית, כי ישנם ויטמינים שמגיבים עם אוכל וכך נפגעת ספיגתם, וישנם ויטמינים המגיבים עם ויטמינים אחרים ובכך גם פוגעים בספיגתם. מעבר לכך, בכדור אחד אתה מקבל את הקצובה המומלצת למרבית הויטמינים והמינרלים וזאת בנוסף למה שאתה אוכל במהלך היום, כך שאתה מכוסה מבחינה זו, וגם הרבה יותר נוח ליטול כדור אחד המכיל הכל וללא בעיות ספיגה מאשר מספר רב של כדורים, וזאת בנוסף לכדורים שאתה לוקח במהלך היום. דנה

19/01/2002 | 00:16 | מאת: דניאל

שלום דנה ! תודה על תשובתך , לשאלותייך - אני בן 29 , סובל מדלקת המעי הגס , במיקום של 35-40 ס"מ , מטופל בחוקני בטנזול , רפאסאל - כדורים , אזופי (כחצי שנה - ללא השפעה) ונמצא במצב של "התלקחות" ממושכת מזה שנתיים (מצב מורע אם מפסיק החוקנים) שוקל לפנות לטיפולים של רפואה משלימה ומתעניין בכל נושא התזונה בנוגע למחלתי . דניאל

מנהלי פורום תזונה קלינית