סירופ ויטמולט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/03/2002 | 19:08 | מאת: עזרא כהן

האם סירופ ויטמולט מיועד לחזק את המער' החיסונית של הילד ולעכב/למנוע את התפתחותם של מחלות זיהומיות/או וירליות ?. ב. מה בדבר השמועה שאספקה קבועה של ויטמין B מונעת /מורידה מחלות חום ?. ג. אשמח לקבל חומר מקצועי בעברית בחבד בנושאים הייחודיים ששאלתי בתודה רבה על הסבלנות

17/03/2002 | 12:35 | מאת: מירי חינגה

שלום עזרא, לא ידוע לי מה זה בדיוק סירופ ויטמולט, אך כן ברור לי שיש להיזהר ממתן ויטמינים לא מבוקר לאוכלוסיה בכלל, ולפעוטות בפרט. האם זה הומלץ לך על ידי איש מקצוע לפתור בעיות של חסרים כלשהם אצל הילד? אם הילד בריא והתזונה שלו מגוונת, לא אמורה להיות סיבה להוסיף לו ויטמינים מתכשיר מלאכותי. לשאלתך השנייה, B אינו ויטמין בודד אלא משפחה של ויטמינים שתפקידיהם בגוף רבים. מחלת חום היא תוצאה של זיהום ויראלי או חיידקי. זהו סימן למלחמה של הגוף בפולש הזר, כך שבעצם היא תגובה "בריאה" של הגוף. הקשר בין השניים אינו ברור לי אם כך. כן ניתן לומר שאדם במצב תזונתי טוב יהיה עמיד יותר בפני חיידקים, ויצליח להתמודד עמם טוב יותר. מעניין אותי לדעת מהו המקור לשאלה זו (פרסום, כתבה?), אם תוכל בבקשה ציין אותו. מירי.

17/03/2002 | 13:33 | מאת: anatt

שלום. ממדיק:vits: A500I.U'D3 150I/U B1 1.25mg B2 1.5mg B6 1.25mg C 37.5mg nicotinamide 12.5mg ' d-panthenol 1.25mg סירופ חב. כצט.

17/03/2002 | 17:20 | מאת: עזרא כהן

למירי חנגה, סירופ ויטמולט זה סירופ לילדים שניתן באישור רופא המכיל את כל הויטמינים העיקריים. לגבי ויטמין B ומחלות חום , נא בדיקתך בשני הפורומים לרפואת ילדים הרשומים באתר

מנהלי פורום תזונה קלינית