ריבוי גזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/03/2002 | 09:50 | מאת: ינוי

לאחרונה [מספר חודשים] אני חש גידול בתחושות גזים , ללא תופעות כאבים ועם יציאות סדירות לחלוטין. מה מומלץ הן בבחינת התאמת התזונה והן מבחינת תוספים טבעיים ?

14/03/2002 | 09:46 | מאת: מירי חינגה

ינוי שלום, גזים במערכת העיכולמגיעים משני מקורות עיקריים : בליעת אויר או גזים שנוצרים ע"י חיידקים במעי הגס כתוצאה מתסיסה של חומרי מזון. בליעת אויר בד"כ גורמת לגזים במערכת העיכול העליונה, ואילו תסיסת חומרי מזון גורמת לגזים במערכת עיכול תחתונה. כאשר מדובר בגזים שנוצרים במעי הגס יש לערוך בירור של צריכת המזון והרגלי האכילה, והגבלה או המנעות ממזונות הגורמים לגזים. מזונות שעשויים לגרום לגזים: קטניות- שעועית לבנה, אפונה יבשה, חומוס, פול, עדשים. ירקות שונים- כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים, בצל, קולורבי. פירות שונים- שזיפים מיובשים, תפוחים, צימוקים. מוצרי חיטה בכמות גדולה. מזונות עשירים בלקטוז- חלב, לבן. ממתיקים מלאכותיים כוהליים - סורביטול, מלטיטול וחברים אחרים במשפחה. מזונות עשירים בשומן- מזון מטוגן, מאפים עתירי שומן וכד'. מזונות נוספים על בסיס רגישות אינדיבידואלית. בד"כ ההמלצה היא להשמיט מזונות שונים על בסיס של ניסוי וטעיה. מומלץ להתיעץ עם דיאטן כדי למנוע מצב של חסרים תזונתיים כתוצאה מהימנעות ממזונות מסוימים.

14/03/2002 | 10:01 | מאת: ינוי

מה לגבי תוספים טבעיים ?

מנהלי פורום תזונה קלינית