תזונה להמוגלבין נמוך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/03/2002 | 20:00 | מאת: ימית

שלום מה התזונה הנכונה להמוגלבין נמוך לילד בן 3 חוץ מאכילת כבד.

14/03/2002 | 15:40 | מאת: ליטל להב

הי ימית המוגלובין נמוך יכול לנבוע מהרבה סיבות ורובן אינן תזונתיות. אני מקווה שבנך נמצא תחת מעקב וטיפול רפואי אם אובחנה אצלו בעיה שכזו. איני יודעת עד כמה נמוך ההמוגלובין, ומה חומרת הבעיה. אענה באופן כללי: בדרך כלל כאשר הסיבה היא תזונתית ואכן ישנו חסר, התיקון הוא לא ע"י תפריט בלבד אלא ע"י מתן תוסף מזון (במקרה הזה יכול להיות ברזל). לכן הלעטת הילד בכבד לא רצויה, וסביר להניח שכטיפול בלעדי היא גם לא תעזור. בבקשה התייעצי עם רופא הילדים. בברכה ליטל

16/03/2002 | 21:23 | מאת: סיון

היי ימית,נשמע מוכר,אני אומנם בת 26,אך מסתבר שאני אנמית כבר זמן מה והיו לי סימפטומים ואפילו לא חשבתי בכיוון אנמיה. בכל אופן מלבד אכילת איברים פנימיים,יש פיתרון שמצאתי שהוא מאוד יעיל....שקדים בצורתם הטבעית ולא מלוחים,מטוגנים וכו',וגם משמשים מיובשים-המצאת המאה ,מחייה נפשות.!!!!!,אם הילד בן 3 אפשר לנסות,לגרוס לו את השקדים-לטחון ולערבב בשייק או פתרונות מועילים אחרים כדיי שחלילה לא יגרום לו לחנק. המון בהצלחה ולא לזלזל!

מנהלי פורום תזונה קלינית