b12
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום! בעלי קיבל תוצאות בבדיקת דם של b12 נמוך והרופאה המליצה לאכול יותר בשר בקר וכבד בקר במיוחד. שאלתי היא, היות ואנחנו מאוד מקפידים על תזונה בריאה עקב מחלת לב שלו ( פירות, ירקות, דל שומן, ללא מלח וסוכר) מה הם אחוזי שומן בכבד בקר והאם יש " דברים לא בריאים " שהוא עלול להכיל. תודה
גילה שלום, המקור היחיד ל - B12 במזון הינו מן החי, בעיקר בבשר בקר על חלקיו. אך לעיתים הבעיה בחסר אינה מקורה בחסר במזון אלא בספיגה, ביחוד במבוגרים מעל גיל 55-60. על כן צריכת מזונות עשירים ב - B12 יכולה לעזור באופן חלקי ביותר במקרים אלו, אם בכלל. היום ניתן לצרוך תוסף B12 ללא מרשם רופא. על מנת לעקוף את האפשרות של בעיית ספיגה, יש ליטול כדורים למציצה, תת לשוניים ולא לבליעה. במקרה זה לבעלך עם מחלת לב ברורה, לא הייתי ממליצה על כבד בקר, אך בשר בקר רזה כ - 100 גר' עד 3 פעמים בשבוע, יכול לעזור, בתנאי שאין בעיית ספיגה. בברכה, דנה